Tillbaka till alla blogginlägg

En lyckad rymdpromenad!

Under Stockholm kulturfestival var vi kulturarbetare från olika arbetsplatser för personer med funktionsvariation. Tillsammans gjorde vi en stor show. Vi döpte den till SPACEWALK (rymdpromenad). Det var rymd-tema för att fira 50-års jubileet av månlandningen 1969.

SPRAK-orkestern från Medis5 spelade musik på instrument som de själva har gjort. Dansare från Mosaikteatern hade en dansföreställning och arvsfondsprojektet DansVariation gjorde en dansworkshop.

Dansarnas dräkter var gjorda av Stiftelsen Inutis ateljé på Lilla Essingen. Vi såg allt från aliens till nya planeter och husdjur. Ateljéerna på Västerbroplan och Kungsholmen har arbetat med dräkterna.

Sångerskan Soy från Sundsvall sjöng låtar hon skrivit själv och kända sånger om rymden.

Vi var många som samarbetade för att göra den här showen. Vi lärde oss mycket av att hur vi kan samarbeta på ett bra sätt och hur vi kan tänka för att det ska fungera bra.

Vi är extra glada och stolta över att Stockholms Kulturfestival bjöd in oss att göra det här!

En kort film från Spacewalk
Hela Spacewalk från Stockholm Kulturfestival.

Samarbeten: Kultur och Kvalitet genom arvsfondsprojektet KulturBYRÅkraterna, Stockholm läns Kulturförvaltning, Medis5, Dansvariation (Studieförbundet Vuxenskolan), Mosaikteatern, Stiftelsen Inuti.