Tillbaka till kalendern

Workshop med Moomsteatern

Moomsteatern kommer till Örebro för att hålla workshop på temat teater. Vi håller på att planera dagen och en separat inbjudan kommer gå ut till berörda.

Moomsteatern
Moomsteatern i Malmö heltidsanställer skådespelare med intellektuella funktionsvariationer. De arbetar med skådespelare med och utan diagnoser, på lika villkor. Skådespelarna på Moomsteatern arbetar fullt ut fokuserade på sitt yrke och teatern som helhet arbetar för att möjliggöra detta, ständigt med publiken i fokus. Moomsteatern vill använda teatern för att utmana människors sätt att tänka, och de vill utmana scenkonsten genom att arbeta normbrytande.

Sandra, Dennis och Therese på Moomsteatern
Sandra, Dennis och Therese på Moomsteatern

Moomsteaterns skådespelare Dennis Nilsson och Therese Kvist håller i en workshop med teaterövningar. Dennis och Therese har varit elever på Moomsteaterns skådespelarutbildning 2010 och har sedan avslutad utbildning varit anställda som skådespelare på Moomsteatern.

Therese och Dennis i föreställningen “Ringaren från Notre Dame”.

Därefter erbjuder de tillsammans med verksamhetsledare Sandra Johansson ett samtal om vilka Moomsteatern är och hur ett inkluderande arbete gör teatern större, bättre och vackrare.

Aktiviteten kommer är riktad, men är du intresserad av att delta kontaktar du kerstin@kulturochkvalitet.se

Fika ingår i dagen. Anmälan sker senast 3 september.

Denna dag sker i samarbete med: