Tillbaka till alla blogginlägg

Korallrevet växer!

Korallreven i världens hav minskar. Vårt korallrev kom till Hallsberg för att växa. Solen strålade och det var varmt. Vi satt i parken vid järnvägsstationen och arbetare.

Hallsbergs kommun och kulturrummet AniAra gjorde veckan “Växla upp i Hallsberg”. En vecka med aktiviteter från måndag till lördag. Under måndag och tisdag var vi där med Korallrevet. Det en installation som ateljé Inuti har skapat och där du kan vara med.

Korallrevet har varit med på Stockholms kulturfestival och funnits i Skarpnäcks kulturhus. Nu var det dags för Hallsberg. Sjögurkor, sjöborrar, anemoner, bläckfiskar, alger och mycket mer skapades här under två dagar.

Vi fick hjälp av en expert på sjöborrar. Vi hittade spännande fluffgarn. Vi hade nyfikna åskådare. Det var också hallsbergsbor som hjälpte till med att bygga vidare på vårt korallrev.

I parken pågick också en spännande utställningen där världens första Gyliafon stod uppställd. Gylia betyder glas på grekiska och fon betyder ljud på grekiska. AniAras empatilåda, ett slott och fler installationer byggdes i parken. Vi hade två jätteroliga och inspirerande dagar!

Mer aktiviteter händer i veckan, vad med om du är i närheten!

Vill du att korallrevet ska komma till dig?
Kontakta oss!

Arrangemanget var ett samarbete mellan:
Kultur och Kvalitet med arvsfondsprojektet KulturBYRÅkraterna och Konferensguiden, Kulturrummet AniAra, Ateljé Inuti, Hallsbergs kommun och Region Örebro län.