Konferenser

Kultur och kvalitets konferens 2017

Sammanfattning

Årets konferens för föreningen var i Skövde i samarbete med Göteborgsoperans Skövdescen. Vi valde att lägga konferensen här i samband med att den nyskrivna operan SHANGHAI hade premiär här och blev en del av vårt program.
 
Från Medis5 hade vi med oss Peter Karppinen som filmade och Erik Nordlund som intervjuade konferensdeltagarna.

Tisdag 25 april 

Johannes Lundberg, från arvfondsprojektet Konferensguiden, startade årets konferens presenterade Kjell Stjernholm som ledde konferensen.

Presentation av projekt Konferensguiden
Hanna Björklund och Magnus Östling berättade om projektet som handlar om hur du kan planera och göra konferenser. Projektet har den engelska organisationen Creative Minds som förebild. Projektet har fått pengar av Allmänna Arvsfonden.

Scenkonst av och med Lucchesi Produktion
Scenograf Malin Lucchesi och dansare Camilla Lucchesi hade en dansföreställning som handlade om livets frågor, förtvivlan och hopp. 

Vi hade ett samtal med Malin och Camilla som berättade hur de tänkte och arbetade. De berättade om “den tredje världen” – det som händer när Malins tankar möter Camillas rörelser. Vi hade en work shop där som handlade om hur kan visa känslor med kroppen.

KoK:s årsmöte
Årsmötet valde om Helena Petersson (ordförande), Kjell Stjernholm och Anneli Aaltonen-Krantz valdes om. Olle Norberg och Sayam Chortip nya styrelsemedlemmar.

På kvällen åt vi middag och lyssnade på trubadurerna Albin Högare och Marinel Isakssonfrån Bollnäs som uppträdde och sjöng.

Onsdag 26 april

Kjell hälsade välkommen.

Föreningen A-konst (http://www.a-konst.se)
Ordförande Nita Lorimer ställde frågan: “Måste man kunna organisera sitt liv för att vara konstnär?”. Emelie Hansson och Vidar Lorimer-Olsson berättade om sitt skapande och synen på det. 

A-konst höll en work shop där konferensdeltagarna fick bilder från kända och okändakonstnärer och frågade “Vad är outside art och vad är inside art?”. Går det att se vilken konst som är gjord av kända och okända konstnärer? 

Opera med Dala-Floda (http://dalaflodaoperafest.se )
Anna Eklund-Tarantino berättade om operafesten i Dala-Floda. Den är populär och många vill delta i den. Johanna Nyberg sjöng för oss och Jennifer Fergusson Kestis spelade piano. 

Annavisade med Johanna hur de gör med personer som får prova sjunga opera för första gången.

Operaföreställningen SHANGHAI

Vi såg den nya operaföreställningen SHANGHAI Göteborgsoperan och ShareMusic har gjort den. SHANGHAI handlar om vanliga människor, som lever vanliga liv, blir rädda och kämpar för att bryta sig loss. Efter föreställningen hade vi ett eftersnack med delar av ensemblen.

Dagen tog slut och föreningens ordförande Helena Petersson tackade Kjell och projekt Konferensguiden för arbetet med konferensen.

Vi säger tack till Studieförbundet Vuxenskolan och Allmänna Arvsfonden som hjälpte oss göra konferensen!

Konferensens samarbete

Filmer från tidigare år

Bilder från tidigare år