Tillbaka till alla blogginlägg

Nätverksträff i musik

Vi är ett gäng som arbetar med musik i Skåne. Vi träffades för andra gången nu. På våra träffar berättar vi mer om vad vi gör, vi byter erfarenheter och funderar på om det finns något vi kan arbeta tillsammans med. Nu var John Säbom på Studieförbundet Vuxenskolan i Kristianstad värd för vår träff.

Vi började träffen med musik och diktläsningen från Kulturcentrum Skåne. Alice läste sina dikter och Annika med bandet Tenk spelade och sjöng Kent-covers.

Efter musik, diktläsning och lunch så började vi dela erfarenheten. Vi var personer från Furuboda Folkhögskola, Share music and performing arts, Kulturcentrum Skåne, Studieförbundet Vuxenskolan Skåneland, ABF Mitt i stan och Eslövs kommun.

John har arrangerat en “Ta plats”-konsert som blev en succé. Nu hade han fått frågan kommit om att vara med på en kulturnatt i Kristianstad i maj. Frågan dök upp om att göra en ny musikkonferens efter konferensen “Musik funkar” som Marcus Laurin i Eslöv arrangerade.

Vi pratade om vilka som syns på scenen och när det byggs nya kulturhus och scener, vem tänker på tillgängligheten? Både framför scenen och på scenen.

Träffen gav många nya tankar som vi arbetar vidare med!