Tillbaka till alla blogginlägg

Open Art möter Inuti

I augusti besökte konstnärerna Hanna Björklund och Magnus Östling utställningen Open Art i Örebro. De träffade Elin Persson som är chef på Open Art. De bjöd in Open Art att komma till Stockholm för ett studiebesök på Inutis tre ateljéer. I september åkte Elin, Johan, Sofia och Matilda från Open Art för att besöka de tre ateljéerna på Kungsholmen, Essingen och Västerbroplan.

Vi började på Kungsholmen och tittade den textila ateljén och platserna där konstnärerna målar. Hanna, Magnus och Inutis konstnärliga ledare Anneli Aaltonen Krantz visade oss runt. Vi fick se delar av samlingen Inuti Collection som de använder vid utställningar ibland eller lånar ut.

Anneli och Hanna följde till Essingen. Där arbetade konstnärerna blandat med måleri, skulptur, mosaik och annat material som konstnärerna väljer. Vi kom lagom för att se en Konststrejk för klimatet som anordnades i parken utanför.

Vi avslutade dagen på Västerbroplan i deras målarateljé. Där finns också Galleri Inuti som har flera utställningar om året.

Vi fick tankar och idéer inför framtiden och blev inspirerade. Vi uppmanade också ateljéerna på Inuti att söka till Open Art 2021. Nästa ansökningsomgång börjar våren 2020!