Tillbaka till alla blogginlägg

Stipendieutdelning i Gävle

Vi var i Gävle för att dela ut KoK:s stipendium till vår första pristagare Agneta Wikberg-Hedlund. Agneta arbetar på Studieförbundet Vuxenskolan (SV) i Gävleborg. Från början skulle prisutdelningen vara på vårt årsmöte. På grund av Covid 19 fick vi ändra planer. Istället live-sände vi en prisutdelning på Facebook från Musikhuset i Gävle. 

SV hjälpte oss med ett teknik-team till sändningen. Vi sände både från Musikhuset och hade med halva stipendiegruppen på Skype från Stockholm. Vi hade provat allt innan och det funkade bra. När det var dags att sända så började ljudet strula, men till slut fick vi det att fungera så alla kunde se och höra sändningen. 

Det var ett bra tillfälle att lära mer om live-sändning via sociala media. Vi spelade in sändningen så du kan se den på vår YouTube-kanal i efterhand.

Malin och Camilla Lucchesi, som är med i KoK:s styrelse och stipendiegruppen, jobbar också med arvsfondsprojektet Mindset på SV i Gävleborg. Det var intressant att höra hur de jobbar digitalt nu i Covid-19-tider. De gör många föreläsningar digitalt och det finns deltagare i projektet som kan vara med nu när föreläsningarna är digitala och inspelade. Annars hade de inte deltagit. 

Robert Söderlund - Änglademon hemsida
KoK:s vandringspris “Änglademon” av Robert Söderlund

Det är spännande att höra hur Covid-19 förändrar våra vanor och arbetssätt. 

Tack SV Gävleborg för en rolig och lärorik dag! 

//Kerstin