Tillbaka till alla blogginlägg

Träff med Carousel och Oska Bright

Vi åkte till Brighton i England för att träffa Gus Garside och Sarah Watson som jobbat med projektet Creative Minds för organisationen Carousel. Projektet Creative Minds har varit vår förebild när vi jobbat med projekt Konferensguiden.

Vi berättade om vårt arbete med Konferensguiden och att e-boken nu finns uppe på vår hemsida. Vi hoppas vi kan samarbeta i framtiden igen. Kanske med ett projekt som skulle kunna handla om “recensioner”.

Hanna Björklund och Sarah Watson
Hanna Björklund och Sarah Watson

Vi blev inbjudna på en nätverksträff som filmfestivalen Oska Bright anordnade. Under Oska Bright hade Sarah uppdrag som konferencier. Hon hade också med ett filmbidrag, eftersom hon också är som konstnär.

Inuti-konstnären Hugo Karlsson hade sitt bidrag “You and Eye” med i festivalen. Han vann pris för sitt bidrag i kategorin “Stand Out Artist film”.

Under filmfestivalen hade de också panelsamtal på ämnena som filmerna handlade om. Ett samtal handlade om hur det var att vara “queer”, alltså när du tillhör en annan sexuell norm än heterosexuell .

Från vänster: Hugo Karlsson, Matthew Hellett, Kerstin Björsson och Hanna Björklund
Från vänster: Hugo Karlsson, Matthew Hellett, Kerstin Björsson och Hanna Björklund

Vi träffade “festivalgeneral” Matthew Hellett och Lizzie Banks för Oska Bright. Vi pratade om lika sätt som det skulle kunna vara möjligt att samarbeta. Vi hoppas vi kan hitta något bra sätt att göra det i framtiden!

//Kerstin Björsson och Hanna Björklund från Brighton