Tillbaka till alla blogginlägg

Besök i Uppsala

 Hej!

Vi på Kultur och kvalitets kansli har besökt Uppsala och en del verksamheter där som ingår i Kulturverket. Lina Karjel som är konstnärlig ledare och styrelseledamot i KOK visade oss runt och berättade om verksamheten.

Syftet med resan var att vi på KOK ska sprida ordet om oss och om Kulturförmedlingen som vi hoppas att många i målgruppen vill bli medlemmar i.

Det var vackert vårväder i Uppsala och vi fick ett härligt varmt bemötande. Vi fick även uppleva mycket kulturutövande som vi verkligen blev imponerade och inspirerade av.

Först så gick vi till Konst Nära där vi fick träffa många fantastiska konstnärer som jobbar i olika tekniker. Det fanns så mycket att se inne på Konst Nära som även har en fin butik med hantverk och konst. 

Ett av många pågående projekt som går ut på att hitta stenar som målas och sedan placeras tillbaka i staden.

En kort promenad från Konst Nära ligger den musikinriktad dagliga verksamheten Musik med mera som bjöd på en härlig musikstund med levande musik. 

Vi berördes av vacker sång och musik som gav en härlig känsla som vi tar med oss!

 Vi hoppas att många av de konstnärer och musiker vi träffat kommer att representeras på kulturformedling.se och att vi får tillfälle att besöka Uppsala igen snart.

Vi tackar för en trevlig och inspirerande dag.

//Hanna och Anneli från KOKs kansli.