Tillbaka till alla blogginlägg

Egen Kraft i Motala

Vi åkte till Motala för att besöka kulturföreningen K-ringen och deras arvsfondsprojekt Egen Kraft. Personerna från Egen Kraft hade vi träffat när Korallrevet var i Hallsberg. Vi blev nyfikna då och bestämde oss för att hälsa på.

K-ringen ligger i vad som en gång var Sveriges första Konsum-butik. Idag ägs den av kommunen och Kulturverkstaden K-ringen finns där. I huset finns galleri, dans- och teaterrum, verkstads- och målerilokaler.

Vi fick träffa handledarna John Loxbo, Arash Adibizadeh Lanjani
och Gunilla Haga. De berättade mer om projektet. Egen Kraft är ett arvsfondsprojekt som hjälper människor att bryta utanförskap genom kultur. Ungefär hälften av de som deltagit i projektet har gått vidare till studier eller annan sysselsättning.

John och Gunilla visade runt oss i lokalerna. John som även är glaskonstnär höll en work shop med oss där vi fick lära oss mer om hur det är att jobba med glas. Hans assistent Josefin var med och hjälpte oss när vi skulle prova på våra glas-talanger.

Det var roligt att utbyta tankar och erfarenheter. Vi hoppas att Egen Kraft hittar en väg fram inför framtiden och våra tips kan vara till hjälp.

Besöket genomfördes genom arvsfondsprojektet Konferensguiden och KulturBYRÅkraterna.