Tillbaka till alla blogginlägg

En lyckad rymdpromenad!

Under Stockholm kulturfestival var vi ett gäng kulturarbetare från olika arbetsplatser för personer med funktionsvariation som gjorde en stor show. Vi döpte den till SPACEWALK (rymdpromenad) då det var ett rymd-tema för att fira 50-års jubileet av månlandningen 1969.

SPRAK-orkestern från Medis5 spelade musik på instrument som de själva har gjort. Dansare från Mosaikteatern hade en dansföreställning och arvsfondsprojektet DansVariation höll i en dansworkshop.

Dansarnas dräkter var gjorda av Stiftelsen Inutis ateljé på Lilla Essingen. Vi såg allt från aliens till nya planeter och husdjur. Ateljéerna på Västerbroplan och Kungsholmen har arbetat med dräkterna.

Sångerskan Soy från Sundsvall sjöng låtar hon skrivit själv och gamla godingar på tema rymden.

Vi var många som samarbetade för att göra den här showen. Vi lärde oss mycket av att hur vi kan samarbeta på ett bra sätt och hur vi kan tänka för att det ska fungera bra.

Vi är extra glada och stolta över att Stockholms Kulturfestival gav oss möjligheten att göra det här på scenen i Kungsträdgården under bästa tid!

En kort film från Stockholm Kulturfestival
Hela Spacewalk på Stockholm Kulturfestival.

Samarbeten: Kultur och Kvalitet genom arvsfondsprojektet KulturBYRÅkraterna, Stockholm läns Kulturförvaltning, Medis5, Dansvariation (Studieförbundet Vuxenskolan), Mosaikteatern, Stiftelsen Inuti.