Kalender / Kulturlabbet Göteborg ställer ut sina tyger

Kulturlabbet Göteborg ställer ut sina tyger

Kulturlabbet är en konstnärlig daglig verksamhet för ord- bild- och scenkonstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Vi finns i Biskopsgårdens, Göteborg.

I verkstan på Kulturlabbet arbetar vi med textil på ett flertal sätt. Handmålad och screentryckt konst på tyger och kläder, sömnad och broderier, vävning, knytning, collage och skulptur. Materialen vi använder är remake i någon form och kommer från second hand butiker och restprodukter inom textilindustrin.

Tygerna ni ser har målats för hand. Ibland av en person, ibland av flera. Ofta under flera veckor. Inspirationen är hämtad i allt ifrån clubmusik och dans till Göreborgsposten, prinsessor, rutor, pommes frites och emojis.

Så här beskriver Kimmo Joukainen arbetet med sina konsttyger.

“Jag gör mönster, former, prickar och olika färger. Ljusa och mörka. Jag gör stora och små former, fyller i färgfält. Jag lyssnar på musik och shakar loss och går runt. Hörlurar och ibland högtalare. Jag har fokus och är jättenöjd med detta. Ibland blir det kläder. Byxa, hatt eller badväska. Jag är väldigt tacksam. Lycklig över detta. Så var det.”

Tygerna har skapats av;
Kimmo Joukainen
Lennart Myrberg
Anna Larsson
Lisa Sjölin
Wendy Arnevill
Emma Davegård

Handledare:
Malin Wallin
Åsa Nordenmark