Tillbaka till alla blogginlägg

Korallrevet växer!

Korallreven runt om i världen minskar, men vårt korallrev kom till Hallsberg i två dagar för att växa. Solen strålade och sommarvärmen gjorde ett sista ryck. Vi satt på parken som på skoj kallas Folkets plätt i Hallsberg, då Folkets hus tidigare har stått här.

Hallsbergs kommun och kulturrummet AniAra arrangerade veckan “Växla upp i Hallsberg”. En vecka full av aktiviteter från måndag till lördag. Under måndag och tisdag befann vi oss i parken med Korallrevet. Det är en interaktiv installation som ateljé Inuti har skapat.

Korallrevet har varit med på Stockholms kulturfestival och funnits i Skarpnäcks kulturhus bland annat. Nu var det dags för Hallsberg att bygga vidare. Sjögurkor, sjöborrar, anemoner, bläckfiskar, alger och mycket mer kom att växa fram under de här två dagar.

Vi fick hjälp av en expert på sjöborrar, vi hittade spännande fluffgarn och hade nyfikna åskådare. Det var också hallsbergsbor som kom och hjälpte till med att bygga vidare på vårt korallrev. Inget bidrag var för stort eller för litet.

I parken pågick också en spännande utställningen där världens första (?) Gyliafon stod uppställd. AniAras empatilåda, deras slott och fler installationer som fortsätter växa fram. Vi hade två jätteroliga och inspirerande dagar!

Mer aktiviteter väntar under veckan och konstverken i parken kommer fortsätta växa. Stanna till och titta in om du har vägarna förbi eller ett tågbyte i Hallsberg!

Vill du att korallrevet ska komma till dig?
Kontakta oss!

Arrangemanget var ett samarbete mellan:
Kultur och Kvalitet med arvsfondsprojektet KulturBYRÅkraterna och Konferensguiden, Kulturrummet AniAra, Ateljé Inuti, Hallsbergs kommun och Region Örebro län.