Tillbaka till alla blogginlägg

Musikverkstan på Furuboda

Vi besökte utbildningen MusikverstanFuruboda Folkhögskola för att lära mer om hur de arbetar där. Musikverkstan vänder sig till dig som lever med funktionsnedsättning och som vill spela musik tillsammans i grupp.

Rep med Musikverkstan

Vi fick vara med under ett repetitionspass inför en digital spelning som Musikverkstan kommer sända. Det var intressant att se på de många olika sätten kursdeltagarna kunde vara med och spela på i ensemblen.

Rep med ensemblen

Efter lunchen deltog vi under multimedia-passet som kursdeltagarna hade. De hade arbetat med att skapa väckningssignaler till mobiler och spelade upp för oss.

Det sista klassen gjorde för dagen var att ta en bild till sin kommande digitala spelning. Efter letande utomhus så hittade vi en bra plats.

I slutet på dagen satt vi och pratade om facebook-programmet FunkTunes. Erik och Hampus från Musikverkstan har varit med två gånger som programledare där och kursledare Marcus har varit med och producerat. Vi pratade också vad som händer efter avslutad kurs på Furuboda och var du tar vägen då.

Erik (vänster), Hampus (mitten) och Marcus (höger) som spelat in FunkTunes med oss.

Samtalen och besöken gav inspiration till framtiden och kanske kommande samarbete. Tack för ett roligt besök!

//Kerstin och Niklas