Tillbaka till alla blogginlägg

Nätverksträff i musik

Vi är ett gäng som arbetar med musik i Skåne och för andra gången var det dags för en träff. På våra träffar berättar vi mer om vad vi gör, vi byter erfarenheter och funderar på om det finns något vi kan arbeta tillsammans med. Den här gånger var John Säbom på Studieförbundet Vuxenskolan i Kristianstad värd för vår träff.

Vi började träffen med musik och diktläsningen från Kulturcentrum Skåne. Alice läste sina dikter och Annika med bandet Tenk spelade och sjöng Kent-covers.

Efter musik, diktläsning och lunch så satte vi oss alla och börja dela erfarenheten. Vi var personer från Furuboda Folkhögskola, Share music and performing arts, Kulturcentrum Skåne, Studieförbundet Vuxenskolan Skåneland, ABF Mitt i stan och Eslövs kommun.

John har arrangerat en “Ta plats”-konsert som blev en succé. Nu hade frågan kommit om att vara med på en kommande kulturnatt i Kristianstad. Frågan dök upp om att göra en ny musikkonferens och gå vidare efter konferensen “Musik funkar” som Marcus Laurin i Eslöv arrangerade.

Vi pratade också om andra intressanta frågor som vi diskuterade om vilka som syns på scenen och när det byggs nya kulturhus och scener, vem tänker på tillgängligheten? Både framför scenen och på scenen.

Träffen gav många nya tankar som vi arbetar vidare med!