Tillbaka till alla blogginlägg

Open Art möter Inuti

I augusti besökte konstnärerna Hanna Björklund och Magnus Östling utställningen Open Art i Örebro och fick träffa verksamhetschef Elin Persson. Då bjöd vi in Open Art att komma till Stockholm för ett studiebesök på Inutis tre ateljéer och nu var det dags för det besöket. Elin, Johan, Sofia och Matilda fick en heldag på tre ateljéerna på Kungsholmen, Essingen och Västerbroplan.

Vi började dagen på Kungsholmen för att se den textila ateljén och platserna där konstnärerna målar. Hanna, Magnus och Inutis konstnärliga ledare Anneli Aaltonen Krantz visade oss runt. Vi fick se delar av samlingen Inuti Collection som de använder vid utställningar ibland eller lånar ut.

Anneli och Hanna följde sedan med oss vidare till Essingen som arbetar blandat med måleri, skulptur, mosaik och annat material som konstnärerna väljer. Vi kom lagom för att se en Konststrejk för klimatet som anordnades i parken utanför.

Vi avslutade dagen på Västerbroplan i deras målarateljé och tittade in i Galleri Inuti som ska hängas om inför den kommande “500-lappen”. Ett tillfälle då allt i galleriet säljs för 500 kronor.

Det var en heldag som bjöd på perspektiv, tankar och idéer inför framtiden. Vad det landar i får framtiden visa. Vi uppmanade också ateljéerna på Inuti att söka till Open Art 2021. Nästa ansökningsomgång börjar våren 2020!