Tillbaka till alla blogginlägg

Stipendieutdelning i Gävle

Vi var i Gävle för att dela ut KoK:s stipendium till vår första pristagare Agneta Wikberg-Hedlund som arbetar på Studieförbundet Vuxenskolan (SV) i Gävleborg. Från början var det tänkt att prisutdelningen skulle ske i under vårt årsmöte. På grund av Covid 19 fick vi ändra våra planer och vi beslutade att live-sända en prisutdelning på Facebook från Musikhuset i Gävle. 

SV hade ett team på plats för att hjälpa oss med sändningen eftersom vi skulle sända både från Musikhuset och ha med halva stipendiegruppen på Skype från Stockholm, som skulle klippas in i sändningen. Vi hade provat allt innan och det funkade bra. När det sedan var dags att sända så började ljudet strula, men till slut fick vi det att fungera så alla kunde se och höra sändningen. 

Det var ett bra tillfälle att lära mer om live-sändning via sociala media. Vi spelade in sändningen så den går att se på vår YouTube-kanal i efterhand.

Malin och Camilla Lucchesi, som är med i KoK:s styrelse och stipendiegruppen, jobbar också med arvsfondsprojektet Mindset på SV i Gävleborg. Det var intressant att höra mer om hur de jobbar mer digitalt nu i Covid-19-tider. De gör många föreläsningar digitalt och har fått reda på att det finns deltagare i projektet som kan vara med nu när föreläsningarna är digitala och inspelade. Annars hade de inte deltagit. 

Robert Söderlund - Änglademon hemsida
KoK:s vandringspris “Änglademon” av Robert Söderlund

Det är spännande att höra hur Covid-19 förändrar våra vanor och arbetssätt. 

Tack SV Gävleborg för en rolig och lärorik dag! 

//Kerstin