Tillbaka till alla blogginlägg

Tack från KulturBYRÅkraterna!

31 maj 2021 tog vårt arvsfondsprojekt KulturBYRÅkraterna slut. Projektet startade 1 mars 2018 för att minska glappet som finns mellan kulturarbetare med funktionsvariant och kulturinstitutioner. Vi har arbetat med att skapa arrangemang, utbilda personer, skapa en Kulturförmedling och starta upp våra kansli.

Det sista året har vi fått tänka digitalt och utvecklat vårt sätt att tänka med arrangemang och utbildning. Istället för att ha en konferens hade vi två Zoom-möten.

Det ena handlade om Artikel 30 i FN:s Funktionsrättskonvention som handlar om rätten till kultur. Malin och Camilla Lucchesi berättade om hur de arbetade med Artikel 30 i sin kommun.

Tomas “Mr. Positive” Fogelholm uppträdde för oss med låten “Våga Vara Annorlunda”.

Vår andra träff handlade om film. Vi bjöd in den internationella filmfestivalen Oska Bright i England där arrangörerna Lizzie Banks och Sarah Watson berättade om festivalen och hur en kunde ansöka.

Konstnär Hugo Karlsson och handledare Lotte Nilsson-Välimaa från Inuti berättade om deras filmprojekt Out By Art. Sedan tittade vi på Hugos film “You and Eye” som vann sin klass på Oska Bright 2019.

I slutet av maj träffades hela projektgruppen i Stockholm för att diskutera och utvärdera projekttiden. I projektgruppen fanns: Helena Petersson, Anneli Aaltonen Krantz, Hanna Björklund, Hanna Windarp, Kerstin Björsson, Mats Eriksson, Anders Wieslander och Sara Lilja.

Vi kom fram till att vi är nöjda med hur vi jobbat i projektet. Vi har gjort fler aktiviteter än vi planerade för och vi är stolta över vår insats.

Vi tackar Allmänna Arvsfonden för att vi fick möjlighet att jobba med KulturBYRÅkraterna!