Tillbaka till alla blogginlägg

Utställningen Skarpsynt

Vi på KOKs kansli har besökt Konstskolan LINNEAS vårutställning Skarpsynt som hölls i Skarpnäcks kulturhus.

Konstskolan LINNEA har tidigare haft utställningar på Skarpnäcks kulturhus. De är bra på att samarbeta och att lyfta fram konstutövare med funktionsnedsättningar.

Utställningen var mellan 28 april – 14 maj. Såhär skriver Konstskolan Linnea om utställningen Skarpsynt:

“Grunden för allt konstnärligt arbete är att utveckla sitt seende. Vi tar oss tid att noga titta efter, utforska verkligen se. I teckning övar vi samspelet mellan öga och hand. Att teckna och måla är en form av tänkande, som ett sätt att förstå. Se klart, omedelbart, intensivt, att öppna upp för ny förståelse, att se innebär mer än att bara titta med ögonen. 

På Konstskolan LINNEA utgår vi från varje individs unika seende och övar oss i att gestalta det vi ser genom olika konstnärliga uttryck såsom måleri, teckning, grafik, form/lera och musik.”

Utställningen var varierad och personlig. Vi kunde tydligt se personligheter träda fram genom verken. Det fanns variation i material och motiv. Det fanns och visade prov på de olika tekniker som konstnärerna jobbar med så som skulptur, grafik, teckning, foto och måleri. Vi imponerades av den bredd av utryck som påvisades.

En färgrik utställning som inspirerade och väckte skaparglädje.

Konstskolan LINNEA är en grundläggande treårig konst- & kulturbildning/daglig verksamhet.

Konstskolan LINNEA vänder sig till personer med en diagnos inom autismspektrumtillstånd/lindrig intellektuell fuktionsvariation.

Instagram: @konstskolanlinnea