Konferenser / Kultur och Kvalitets konferens 2016

Kultur och Kvalitets konferens 2016

Sammanfattning

Vi fick förmånen att hålla till i Mosaikteaterns fina lokaler vid Telefonplan i Stockholm.

Torsdag 21 april

Ett drygt femtiotal konferensbesökare tog plats för att njuta av Xylofonorkesterns konsert, de kommer ifrån Stora Blå Kultur.

Vi fick även samtala och ställa frågor om orkesterns arbete och prova på att spela på instrumenten.

Sedan var det dags för Anders Wettler från Inuti. Han gjorde en performance som han kallar “Don’t Hold Me Back”. Han arrangerade en workshop och satt i en panel som diskuterade praktiska förutsättningar för konstnärligt arbete när du verkar genom stödfunktioner. 

Inuti-handledare Lotte Nilsson Välimaa deltog genom att leda workshop. Slutresultatet blev en utställning i ett kylskåp! Inuti-konstnärerna Hanna Björklund och Kia Gardelius Mårtensson var också inbjudna till panelen liksom Per Lewrén ifrån KRITA.

På kvällen stod Yksikaksi-orkestern från Medis5 för underhållningen. Harry Raatikainen bjöd på en hel del finska sånger, men även svenska visor och hyllningstrudelutter till föreningen ”Kultur och Kvalitet”.

Fredag 22 april

På fredagen fick vi träffa koreografen Chris Pavia från Stopgap Dance Company i London. Han berättade om hur han började som dansare för tjugo år sedan och numera har övergått till att koreografera egna stycken. Vi fick även se en föreställning, samt delta i workshop och diskussion.

Konferensen avslutades med att föreningen höll sitt första årsmöte.

Extra stort tack till Studieförbundet Vuxenskolan som var konferensens huvudsponsor. Vi tackar även alla inblandade i konferensen och ser fram emot att träffas igen nästa år!

Samarbetspartners

Filmer från tidigare år

Bilder från tidigare år